Tarta cu prune si caise

de alexa_oct in Dulciuri, 30 Sep 2012 | 1838 vizualizari

 

Pentru o zi racoroasa de vara si pentru rasfatul sotului meu iubit,am pregatit o tarta cu prune si caise...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 170 g unt topit sau margarina daca tarta e de post
  • 330 g faina 000
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • pentru crema
  • eu am folosit crema speciala pentru tarta de la dr oetker
  • pentru ornat
  • fructe:caise si prune,dar puteti adauga ce fel de fructe vreti voi:)
  • un plic de gelatina sau tort-gelee de la dr oetker

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si caise:

Prima oara,porniti cuptorul...trebuie sa fie incalzit in momentul in care introducem tava...

Untul se pune la topit,intr-o craticioara mica.
Restul ingredientelor se pun intr-un castron mare si se amesteca.Peste ele se adauga untul topit,fierbinte si se amesteca bine cu o lingura de lemn...eu asta am folosit.

Se obtine un aluat sfaramicioas,ce se repartizeaza lingura cu lingura,in tava unsa si tapetata.

Aluatul se preseaza cu degetele,pe fundul si peretii tavii de tarta.

Tava se baga in cuptor...eu am lasat-o cam in jur de 20 min...depinde si de cuptor...pentru ca la ce aragaze se gasesc in comert...aluatul oricum capata o culoare galbuie cand e gata...

Intre timp,pregatim crema dupa instructiunile de pe cutie si taiem fructele dupa preferinte.

Scoatem tarta din cuptor,asezam crema,apoi preparam tort-gelee ca pe plic.

Adaugam si fructele peste crema si apoi cu o pensula ungem toata suprafata tartei cu gelatina.

Normal...tarta ar trebui lasata o noapte la frigider,dar la mine nu a rezistat decat o ora si ceva...:)

Va doresc pofta buna:)

 

 

 

COMENTARII (19)

Sim0na 1

02.10.2012, 11:26

Mmm... minunat arata!!

Angelina_Elena 1

03.10.2012, 21:20

arata super

alexa_oct 1

04.10.2012, 07:44

merci,Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04