Tarta cu prune si crumble

de La Ancuta in Prajituri, 21 Sep 2011 | 2580 vizualizari

 

Este vremea prunelor si vreau sa profit din plin de ele. Pentru astazi am ales o tarta cu o usoara aroma de scortisoara. Este foarte usor de preparat si mult mai usor de devorat :).

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1/2 kg prune
  • Pentru crumble:
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Din faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.

Intre timp spalam prunele si le taiem pe jumatate, scotand samburii.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava de tarta, unsa cu unt. Asezam deasupra jumatatile de prune.

Pentru crumble amestecam faina cu untul, scortisoara si zaharul. Va rezulta un aluat sfaramicios pe care il vom repartiza pe toata suprafata tartei.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~40 de minute).

Lasam sa se raceasca in tava apoi pudram cu putin zahar si portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune si crumble 126055
retete culinare - Tarta cu prune si crumble 126056
retete culinare - Tarta cu prune si crumble 126057
retete culinare - Tarta cu prune si crumble 126058
retete culinare - Tarta cu prune si crumble 126059
retete culinare - Tarta cu prune si crumble 126060
retete culinare - Tarta cu prune si crumble 126061

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

23.09.2011, 15:18

Multumesc Florina

La Ancuta 1

23.09.2011, 15:19

Sidy, Silvioara a mai ramas cate o bucatica pentru fiecare

Lau 1

04.10.2011, 22:42

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!