Tarta cu prune si crumble

de Angelina_Elena in Prajituri, 4 Sep 2013 | 1194 vizualizari

 

Am vazut reteta la Oana si mi-a placut foarte mult! Eu am folosit prune si reteta preferata a aluatului de tarta...crumble-ul l-am facut exact ca ea! Iti multumesc mult pentru idee Oana!:* Are un gust divin, mai ales daca o servim calda cu inghetata de vanilie!:X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g faina
  • 55 g unt rece
  • 2-3 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • prune
  • Crumble:
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • Pentru servit (optional):
  • inghetata de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Inainte cu 10 minute sa scoatem aluatul de la frigider pregatim crumble-ul.

Intr-un bol punem untul taiat cubulete, zaharul, faina si incepem sa amestecam cu degetele pentru a obtine firmituri de aluat.

Dam amestecul obtinut la frigider pana ne ocupam de aluat.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece si il intindem intr-o foaie rotunda pe masa infainata.

Asezam aluatul intr-o tava speciala pentru tarte (daca e din silicon nu o ungem cu nimic, daca nu e o ungem cu putin unt) si il aranjam astfel incat sa ajunga si pe margine.

Prunele le spalam, le stergem cu un servetel, le taiem in doua si le scoatem samburii.

Asezam jumatatile de prune una langa alta astfel incat aluatul sa fie acoperit cu prune.

Peste fructe intindem uniform crumble-ul, apoi dam tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, pana cand crumble-ul devine usor auriu.

Se serveste calda cu inghetata de vanilie!

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Forma folosita de mine are dimensiunea de 26 cm.

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

05.09.2013, 11:29

Cris

simona72 1

05.09.2013, 21:41

Minunata!!

Micutza Luana 1

06.09.2013, 20:54

ce bine arataa si eu vreauuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D