Tarta cu prune si crumble

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Sep 2015 | 3186 vizualizari

 

Nu-s eu mare fan tarte,dar prea face Zana Tartelor Timea, tarte peste tarte si am zis sa vad si eu cum sta treaba cu ele....deci am tras cu ochiul la Timea in gradina....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 125 g unt
  • 1 lingura de zahar
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja si zeama de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 500 g prune ( fara samburi )
  • 2 linguri zahar ( optional)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura gris
  • Crumble
  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 120 g faina
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Mai intai pregatim aluatul de tarta. Frecam untul rece cu zaharul,adaugam oul batut bine,apoi coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, omogenizam bine.

Apoi adaugam jumatate din cantitatea de faina,amestecam bine, restul de faina il punem pe blatul de lucru, rasturnam aluatul si incepem sa framantam pana incorporam toata faina.Aluatul obtinut il invelim in folie alimentara si il bagam la frigider pentru o ora (eu l-am tinut mai mult ca mai aveam ceva la cuptor). Cat sta aluatul la frigider, spalam si coatem samburii la prune,le lasam sa se scurga de apa.

Am folosit o tava rotunda de ceramica cu un diametru de cca 22 cm si doua forme mai mici,fiind din ceramica nu a fost nevoie sa le ung.Am scos aluatul de la frigider, am infainat blatul de lucru si am intins aluatul sa-mi ajunga pentru cele 3 forme.

Am intins aluatul in forma mare in asa fel incat sa depaseasca un pic peretii formei,am apasat aluatul cu mana apoi am presarat o lingura de gris,am asezat prunele cu pulpa-n sus am presarat zahar,zahar vanilat si scortisoara,la fel am procedat si cu cele doua forme mici.Le-am dat putin la frigider cat am pregatit crumblele.Pentru crumble,am amestecat untul rece cu zaharul si cu faina,obtinem un aluat faramicios.

Scoatem formele din frigider si presaram aluatul faramicios desupra.Dam formele la cuptorul preincalzit la 175 grade,lasam sa se rumenneasca cca 35-45 min.Cand se raceste tarta se pudreaza cu zahar.Eu n-am avut rabdare,am pudrat cu zahar si am si gustat asa calda.Ma declar multumita,chiar daca nu-s fana tarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (23)

diaconta 1

06.09.2015, 21:44

Ia,sa-mi dai si mie

Gicuta 1

07.09.2015, 06:55

Buna tarta!

Gherca Daniela 1

07.09.2015, 12:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune