Tarta cu prune si gem

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Sep 2015 | 2512 vizualizari

 

Astazi va invit cu drag la una dintre cele mai delicioase tarte cu prune pe care le-am preparat vreodata!
Un blat incredibil de bun, perfect as zice fara sa dau gres....iar in combinatie cu prune si gem de prune, de data asta facut de mama( cel mai bun din lume, stiti si voi cum e gemul mamei)....o minunatie delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 230 gr unt gras( 85%)
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/ 2 plic praf de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • inca putina faina pentru infainat

Umplutura:

  • 1 borcan de gem de prune
  • 5 prune mari taiate in bucati
  • vanilie
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si gem:

Intr-un vas larg pentru framantat dam untul rece pe razatoare, adaugam oul, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, faina si praful de copt stins cu lamaie si framantam pana vom omogeniza aluatul de tarta. Dam aluatul la rece pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de tarta si-l intindem pe o suprafata infainata si apoi il transferam in tava de tarta unsa cu unt.

Punem gemul uniform, apoi prunele taiate marunt. Stropim cu esenta de rom, presaram vanilie si apoi coacem tarta  la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade timp de 30 sau 35 de minute pana se rumeneste frumos.

Daca dorim ca tarta sa se taie bine, o vom lasa sa se raceasca complet la temperatura camerei.

Pudram tarta cu zahar pudra vanilat( optional) si o mancam cu pofta...este incredibila, va garantez!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

21.09.2015, 20:45

Multumesc muuult Tim!

Panacris 1

30.09.2015, 20:22

RuxyRux 1

30.09.2015, 20:37

Multumesc draga mea cea mai cea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face crema de lamaie verde- Lime Curd