Tarta cu prune si gem

de Rux in Dulciuri, 19 Sep 2015 | 535 vizualizari

 

Astazi va invit cu drag la una dintre cele mai delicioase tarte cu prune pe care le-am preparat vreodata!
Un blat incredibil de bun, perfect as zice fara sa dau gres....iar in combinatie cu prune si gem de prune, de data asta facut de mama( cel mai bun din lume, stiti si voi cum e gemul mamei)....o minunatie delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 230 gr unt gras( 85%)
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/ 2 plic praf de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • inca putina faina pentru infainat

Umplutura:

  • 1 borcan de gem de prune
  • 5 prune mari taiate in bucati
  • vanilie
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si gem:

Intr-un vas larg pentru framantat dam untul rece pe razatoare, adaugam oul, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, faina si praful de copt stins cu lamaie si framantam pana vom omogeniza aluatul de tarta. Dam aluatul la rece pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de tarta si-l intindem pe o suprafata infainata si apoi il transferam in tava de tarta unsa cu unt.

Punem gemul uniform, apoi prunele taiate marunt. Stropim cu esenta de rom, presaram vanilie si apoi coacem tarta  la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade timp de 30 sau 35 de minute pana se rumeneste frumos.

Daca dorim ca tarta sa se taie bine, o vom lasa sa se raceasca complet la temperatura camerei.

Pudram tarta cu zahar pudra vanilat( optional) si o mancam cu pofta...este incredibila, va garantez!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu prune si gem-0
Tarta cu prune si gem-1
Tarta cu prune si gem-2
Tarta cu prune si gem-3
Tarta cu prune si gem-4
Tarta cu prune si gem-5
Tarta cu prune si gem-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (34)

Rux

Rux 1

21.09.2015, 20:45

Multumesc muuult Tim!

Panacris

Panacris 1

30.09.2015, 20:22

Rux

Rux 1

30.09.2015, 20:37

Multumesc draga mea cea mai cea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!