Tarta cu prune si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 15 Sep 2015 | 4500 vizualizari

 

Nu a iesit foarte aspectuoasa, dar a fost delicioasa! :X S-au certat prichindeii mei pt ultima bucata, s-a lasat chiar cu plansete, din partea celei mici, bineinteles! :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 50 g zahar pudra
  • un praf de copt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 600 g prune
  • 3 lg zahar brun
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 400-500 g iaurt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si iaurt:

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul pudra, praful de sare si praful de copt. Se taie untul rece bucatele mici, se bate oul bine si se toarna peste faina. Se amesteca toate ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen. Se da la rece pentru cca o jumatate de ora.

Prunele se spala bine, se curata de samburi si se taie apoi in doua fiecare jumatate de pruna. Se pun intr-un vas, se presara zaharul brun si scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde intr-o foaie rotunda (ca si forma de copt) si putin mai mare, pentru a acoperi si marginile formei. Se aseaza cu grija foaia in tava tapetata bine cu unt si se inteapa aluatul cu o furculita, din loc in loc.

Se toarna peste aluat amestecul de prune si se aranjeaza frumos, ca sa fie peste tot.

In vasul in care au fost prunele se toarna iaurtul, se adauga zaharul si ouala batute. Se omogenizeaza bine apoi se toarna amestecul peste prune.

Se da tava la cuptor la 180 de grade timp de 1 ora, o ora si ceva. In momentul in care iaurtul s-a inchegat, tarta este facuta.

De preferat a se servi rece!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Iaurtul sa fie la temperatura camerei in momentul folosirii, altfel va dura mai mult statul in cuptor!

2

Scortisoara se poate adauga mai mult sau mai putin in functie de gusturi!

3

Daca cere aluatul, se pot adauga 1-2 linguri de apa rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gicuta 1

16.09.2015, 09:27

Sunt sigura ca a fost o bunatate!

Gherca Daniela 1

16.09.2015, 12:55

foarte faina!

miki_a 1

17.09.2015, 11:16

Pai, sa mai faci! Sigur a fost bunaaaaa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pernute cu ciocolata si unt de arahide