Tarta cu prune si visine

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2014 | 3548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g untura
  • 300 g faina
  • 50 g zahar
  • coaja de portocala
  • zahar vanilat
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • apa la teperatura camerei
  • 1 borcan compot de prune
  • 1 cana visine
  • o mana nuci
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si visine:

Intr-un bol amestecam faina cu drojdia,sare,zahar,zahar vanilat,coaja de portocala,facem o gaura in mijloc si adaugam untura,incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen.

Acoperim si lasam cca 15 min deoparte.

Intre timp scurgem visinele si prunele de zeama(cu ajutorul unei site).

Pe masa infainata intindem o foaie potrivita ca grosime.

Tapetam o tava cu hartie de copt adaugam foaie de aluat,o intepam cu furculita si adaugam 1 lingurita de gris,adaugam prunele fara samburi,visinele si nucile tocate.

Deasupra adaugam fasii de aluat care a ramas.

Am uns cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune (Reteta Video)