Tarta cu pui si smantana

de Miha in Pui, 5 Oct 2012 | 3494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 pulpe intregi de pui
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • 4 catei usturoi
  • sare si piper
  • marar deshidratat
  • coriandru boabe
  • piper verde boabe
  • ienibahar boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si smantana:

Aluat:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si sarea. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt in pasta de branza si se framanta putin, atat cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem deoparte, iar cele 2 parti le intindem intr-o tava detasabila (20/20 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Aluatul se va ridica putin si pe marginile tavii, formand o bordura.

Umplutura:

Pulpele le punem la fiert in apa cu putina sare si condimentele boabe: coriandru, ienibahar si piper verde. Dupa ce au fiert bine se scot pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se dezoseaza si carnea se rupe bucati cu mana.

Intr-un castron amestecam  smantana cu ouale si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se adauga usturoiul pisat, sare, piper si marar dupa gust. Punem si bucatile de carne si omogenizam.

Turnam compozitia peste aluatul din tava. Aluatul ce ne-a ramas il intindem cu sucitorul si taiem fasii ce le vom pune deasupra tartei. Pentru varietate putem face si niste floricele. :)

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca apoi se portioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu pui si smantana-0
Tarta cu pui si smantana-1
Tarta cu pui si smantana-2

COMENTARII (32)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:09

diaconta

diaconta 1

08.10.2012, 14:52

Miha

Miha 1

08.10.2012, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!