Tarta cu ricotta si ciocolata alba

de Ela68 in Prajituri, 1 Mar 2013 | 1593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi :
  • 500 gr faina
  • 330 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 160 gr zahar ( 80 gr tos si 80 gr pudra )
  • crema ricotta :
  • 500 gr branza ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 3 oua
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar pudra
  • ganache de ciocolata alba :
  • 250 gr ciocolata alba
  • 1 lingura de unt
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • decor :
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta si ciocolata alba:

Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita.

Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui cutit si culegem toate semintele. Batem galbenusurile si le adaugam impreuna cu semintele de vanilie peste amestecul de faina. Incercam sa framantam cat mai putin, dar suficient ca ingredientele sa se inglobeze. Formam o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider 1 ora.De obicei, prepar o tarta cu diametrul de 24 cm, pentru care folosesc 250 gr de faina. Acum, am facut cantitate dubla, deci aluatul il voi imparti in doua.Intindem aluatul si ungem bine forma de tarta cu unt. Taiem marginile cu un cutit si intepam aluatul cu o furculita.A rezultat  o tarta cu diametrul de 24 cm si cinci mini-tarte.

Pentru umplutura, amestecam branza ricotta, mascarpone, ouale, zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie  si le turnam in formele deja pregatite cu aluatul. 

 Lasam la cuptor 45-50 de minute, pana cand marginile tartei sunt rumenite si facem testul cu scobitoarea pentru umplutura. Cand iese "curata", o putem scoate din cuptor. Cand s-au racit, le transferam in frigider.

 Prepararea ganache-ului :  Intr-un vas punem untul, frisca , pastaia si semintele de la o vanilie. Lasam un minut pe foc sa se omogenizeze.Scoatem pastaia de vanilie, adaugam ciocolata alba si amestecam cu un tel pana aceasta se topeste. O lasam la racit si o turnam peste tarta scoasa din frigider.

Topim ciocolata alba, cele 50 gr pentru ornat,  pe abur si ornam cum ne place sau.......dupa rabdare si timp.

O lasam la frigider pentru a se intari crema si servim a doua zi.


 

TIPS-URI

1

a rezultat o tarta mare, diam. 24 cm si 5 tarte micute, diam 10 cm.

2

la aceasta reteta, blatul de tarta nu se coace in avans, ci se pune odata cu umplutura la cuptor.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ricotta si ciocolata alba-0
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-1
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-2
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-3
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-4
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-5
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-6
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-7
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-8
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-9
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-10
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-11
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-12
Tarta cu ricotta si ciocolata alba-13

COMENTARII (14)

lia maria

lia maria 1

01.03.2013, 16:18

un deliciu

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

01.03.2013, 18:49

Super combinație!

Rocsi

Rocsi 1

01.03.2013, 20:13

Imi place cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24