Tarta cu ricotta si spanac

de BuburuzaBubu in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2012 | 2650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri de apa rece
  • Umplutura
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 500 gr spanac oparit,scurs si tocat
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr smantana
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 gr bacon cuburi
  • 2 oua
  • 30 gr parmesan ras
  • sare,piper
  • Felii de rosii si ardei iute/optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta si spanac:

Aluat: Se pun toate ingredientele intr-un bol, framantam, dupa care facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem in frigider 30 minute

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Incingem uleiul de masline in tigaie in care calim ceapa, usturoiul si  baconul. Adaugam spanacul si se mai caleste inca 2-3 minute la foc mediu. Condimentam cu sare si piper. Se lasa cateva minute sa se racoreasca.

Ricotta o amestecam cu ouale, samantana si parmesan, adaugam spanacul(daca mai este nevoie condimentati cu sare si piper). Amestecam pentru omogenizare.

Punem aluatul pe masa unde in prealabil am cernut faina si intinde aluatul cu sucitorul. O forma de tarta (30 cm) se captuseste cu hirtie de copt sau unt si faina. Aluatul de tarta se aseaza in forma si intepam din loc in loc cu furculita. Se toarna compozitia de spanac si se niveleaza, decoram cu rosii si ardei iute.

Bagam tarta la cuptorul in prealabil incalzit la o temperatura de 200 de grade pentru cca 40-45 min. Se lasa la racit cca 30 minute inainte sa o servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ricotta si spanac-0
Tarta cu ricotta si spanac-1
Tarta cu ricotta si spanac-2
Tarta cu ricotta si spanac-3
Tarta cu ricotta si spanac-4

COMENTARII (19)

Sim0na

Sim0na 1

14.06.2012, 22:43

Imi place tare mult tarta asta!!

mihaelar63

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:48

Arata exeptional de diferita

andreea_angelo

andreea_angelo 1

25.06.2012, 14:42

yami yami mi sa facut foame---

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!