Tarta cu rondele de mere

de Irina in Prajituri, 4 Sep 2013 | 65605 vizualizari

 

E o tarta foarte simplu de facut!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 3-4 mere golden
  • scortisoara
  • esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rondele de mere:

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat 3 linguri de zahar, apoi pe rand galbenusurile.

La final, am adaugat usor faina in ploaie. Am turnat aluatul intr-o tava unsa cu unt. 

Merele le-am curatat de coaja si am inlaturat cotoarele. 

Le-am taiat rondele si le-am pus cu celelalte 3 linguri de zahar la caramelizat. Am adaugat scortisoara si esenta de rom.

Peste aluatul din tava am asezat rondelele, usor suprapuse, in cercuri concentrice si am pus tava la cuptor pentru 15 minute cred...Fiind stratul de aluat subtire, tarta s-a copt rapid.

Nu am mai pudrat-o pentru ca merele caramelizate erau deja destul de dulci. A iesit o tarta usoara si aromata. 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu rondele de mere-0
Tarta cu rondele de mere-1
Tarta cu rondele de mere-2
Tarta cu rondele de mere-3
Tarta cu rondele de mere-4

COMENTARII (45)

amalia_amy 1

08.05.2014, 23:02

simplu,satios,dulce....perfect

Criss 1

09.05.2014, 11:23

AndreeaPlanett 1

16.05.2014, 14:31

Foarte buna, am incercat si eu doar ca am adaugat zahar pudra pentru ca nu am caramelizat merele. Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04