Tarta cu smantana si stafide

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Aug 2013 | 1622 vizualizari

 

Vroiam ceva cu branza dulce,dar aici unde sunt n-am gasit,am gasit o smantana foarte groasa si buna,asa ca am facut ceva pe repede inainte,fara prea mari complicatii...

 

INGREDIENTE

  • 1 blat din aluat de foitaj
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g smantana foarte groasa
  • 4 linguri de gris
  • cca 150 g stafide brune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu smantana si stafide:

Intr-o forma de tarta (diametru 30 cm) se pune o hartie de copt si se aseaza blatul din aluat de foitaj, apoi se inteapa cu o furculita.

Apoi pregatim umplutura: ouale cu zaharul se amesteca bine, se adauga smantana si grisul si se omogenizeaza. La final se pun stafidele si se toarna compozitia in tava de tarta. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade cca 25-30 minute. Se lasa sa se racesca si apoi se portioneaza. Se poate servi cu dulceata, eu am folosit dulceata de cirese amare.

PS.Sper ca acum s-a salvat ce am scris......

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253540
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253541
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253542
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253543
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253544
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253547
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253549
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253550
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253554
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253559
retete culinare - Tarta cu smantana si stafide 253560

COMENTARII (22)

Lavinia 1

22.08.2013, 09:28

Si eu vreau

kukibella 1

22.08.2013, 10:28

Rocsi 1

22.08.2013, 10:57

Ce buna si cum dimineata asta este putin mai racoroasa merge de minune langa un cappucino

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55