Tarta cu somon si spanac

de mamaieelena in Somon, 23 Mai 2012 | 7536 vizualizari

 

Inspiratia este de pe Bucataras de la voi dar eu am adaptat-o dupa gustul meu.Multumesc tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Somon proaspat 600 g
  • 200 g somon afumat (o folie)
  • 600 g spanac inghetat foi
  • 8 oua
  • 200 g mozzarela bilute mici
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • 3 linguri cu gris
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Pentru foaia de tarta;
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 2 lingurite cu busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • faina aproximativ 400 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon si spanac:

Spanacul dezghetat si pus la scurs in sita ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga si spanacul se lasa sa se caleasca pana se duce toata zeama din tigaie. Intre timp pestele proaspat se taie cuburi nu prea mici si se pune peste spanacul din tigaie lasand sa se caleasca bine. Cand este gata se da la rece. Intr-un vas incapator se pune spanacul racit peste care se pune smantana, ouale care se sparg intr-un castron si se bat separat apoi adaugandu-se pe compozitia cu spanac, grisul si mozzarela, sare si piper.

Aluatul de tarta;se pune in castron untul cu mirodeniile si ouale dupa care se adauga faina si se framanta un aluat nu prea tare .Se intinde cat este tava dar se opreste pentru grilaj un sfert din cantitatea de aluat.

Se imbraca tava cu aluatul peste care se pune compozitia de spanac cu somon si se uniformizeaza. Se pune pe deasupra ca un strat somonul afumat. Din aluatul care se opreste se intinde si se taie fasii cu cutitul sau cu rotita de taiat aluat. Se pun pe deasupra la distante egale si apoi in sens inves pentru a da forma de grilaj. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora sau chiar mai mult depinde de cuptor, deci pana se rumeneste frumos.

Pofta buna .A fost un deliciu apreciat de toti musafirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu somon afumat si feta