Tarta cu spanac si carne

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2013 | 3546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 50 gr seminte de floarea soarelui decojite si prajite
  • sare dupa gust
  • 200 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe verzi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cartof potrivit (ras)
  • sare si piper pentru condimentat carnea
  • 2 linguri de bulion
  • 200 gr. frunze proaspete de spanac
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri de bulion
  • 50 gr parmezan ras
  • 2 lingurite de susan

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si carne:

Pregatim aluatul astfel: preparam maiaua amestecand 2 linguri de faina cu laptele caldut, drojdia maruntita, zaharul si sarea.Lasam sa-si dubleze volumul, adaugam margarina, oul si restul de faina+ semintele de floarea soarelui. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem cu sucitoarea si il asezam intr-un vas termorezistent avand grija sa cuprinda si peretii vasului. Surplusul il decupam dupa forma vasului si il vom taia marunt la final sa acoperim tarta. Lasam forma cu aluatul la dospit si ne ocupam de umplutura.

Spalam spanacul, il taiem marunt si il oparim in apa cu sare (cateva minute).Il lasam la scurs. Dupa ce s-a scurs il calim in putin ulei, adaugam usturoiul zdrobit, condimentam dupa gust si trecem mai departe la prepararea carnii...

Spalam ceapa verde, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei. Curatam, spalam si dam cartoful pe razatoare (ochiurile mici), scurgem zeama din cartoful ras. Peste ceapa calita adaugam carnea tocata, lasam sa scada apa din ea si sa se partunda prin fiert la foc mic, adaugam cartoful ras si mai calim acest amestec pana se evapora complet apa lasata si se vede doar uleiul in jurul carnii.Adaugam patrunjelul tocat marunt.

Incepem sa asamblam tarta ungand aluatul cu cele doua linguri de bulion, adaugam spanacul, formam mici chiftelute din amestecul de carne si decoram cu ele tarta.

Ramasitele de aluat pe care le-am obtinut cand am decupat dupa forma tavii le vom folosi umpland golurile ramase si niveland tarta.

La final presaram semintele de susan si parmezanul ras si dam la cuptor la temperatura medie pana cand tarta capata culoare aurie (180 grade cca 40 minute)

 

TIPS-URI

1

este delicioasa calda dar mie mi-a placut si rece, a doua zi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete