Tarta cu spanac si carne tocata.

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2011 | 2765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g spanac
  • 300 g carne de porc (eu am folosit fleica)
  • 2 cepe uscate
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • 3-4 oua
  • un galbenus
  • faina
  • ulei
  • unt
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si carne tocata.:

Spanacul se curata, se spala, apoi se taie in bucati mai mari.Se pune intr-o oala, acoperim cu apa , condimentam cu sare si lasam la fiert. Separat intr-o tigaie incalzim putin unt si calim cepele pe care le-am spalat, le-am curatat si le-am taiat marunt.Adaugam si usturoiul taiat rondele si lasam la calit pana cand totul prinde o culoare aurie.

Spalam carnea , o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat .Odata cu carnea dam prin masina de tocat si patrunjelul si ceapa verde.Amestecam bine si apoi adaugam compozitia de carne in tigaia cu ceapa si usturoiul calit.Condimentam cu sare si piper dupa gust , amestecam bine si lasam pe foc pana scade bine. Intre timp lasam la scurs spanacul ,il tocam cu ajutorul unui cutit de lemn sau putem sa il dam prin robot(eu prefer sa il tai cu cutitul de lemn pentru ca dat prin robot se obtine o pasta ).

Dupa ce amestecul de carne este bine scazut , se trage tigaia de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se amesteca cu spanacul si ouale .Numarul de oua folosit este in functie si de marimea acestora.In final trebuie sa obtinem un amestec omogen.Se gusta de sare si piper.

Se unge o tava de tarta cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia de mai sus.Se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor timp de aproximativ 50 min.( este in functie de cuptorul fiecaruia).Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in forma iar apoi scoatem pe un platou si taiem.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu spanac si carne tocata. 101906
retete culinare - Tarta cu spanac si carne tocata. 101907

COMENTARII (28)

Bucataras Medi 1

04.05.2011, 18:10

Mamaie ma bucur ca iti place.............

adry88 1

06.05.2011, 10:53

Bucataras Medi 1

08.05.2011, 18:16

multumesc , Eduard!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25