Tarta cu spanac si iaurt

de Rux in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2012 | 1548 vizualizari

 

Imi plac foarte mult tartele sarate si le prepar de cele mai multe ori dupa inspiratie, astazi va invit la tarta cu spanac si iaurt, usurica, delicioasa, daca iubiti spanacul in combinatie cu usturoi atunci sigur va reusi sa va incante...

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 125 gr unt moale( de tara daca se poate)
  • 300 gr faina spelta( alac, integrala)
  • 1 ou si 1 galbenus( Eco, Bio, stiti voi sau de la gaini de curte)
  • 1 iaurt grecesc 150 gr cu 10% grasime
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • sare dupa gust( cam doua prafuri)
  • Umplutura:
  • 450 gr spanac proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei mari de usturoi
  • 1/4 cana de apa
  • sare dupa gust( in jur de 1/2 lingurita)
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 2 oua
  • un praf de piper alb
  • 3 linguri amidon
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si iaurt:

Amestecam ingredientele pentru blat si framantam usor aluatul. Il infoliem si-l tinem la rece pana ne ocupam de umplutura.

Spanacul il spalam si-l lasam deoparte.

Intr-o oala, eu am folosit Zepter, punem uleiul apoi cateva linguri de apa si lasam sa se infierbante la foc mic, adaugam usturoiul tocat si apoi dupa o jumatate de minut spanacul, adaugam si apa si acoperim cu capac lasand sa se inabuse si sa se inmoaie. Nu dureaza mult, maxim zece minute.

Scurgem spanacul de lichidul in care s-a inabusit si il amestecam la blender.

Adaugam iaurtul rece, ouale pe rand, amidonul, sarea si piperul.

Scoatem blatul de la rece si-l intindem in tava de tarta tapetata cu foaie de copt, avand grija sa ridicam aluatul pana sus in margine.

Turnam compozitia si apoi lasam usor marginea in jos fara sa apasam.

Ungem cu galbenus si coacem pentru 25 sau 30 de minute la 180 de grade sau in functie de cuptor pana se rumeneste frumos. Compozitia se intareste si vom reusi sa scoatem tarta usor.

Cand este gata o putem savura cu placere si calda dar si rece. Este foarte, foarte gustoasa. O recomand si pentru copii.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu spanac si iaurt-0
Tarta cu spanac si iaurt-1
Tarta cu spanac si iaurt-2
Tarta cu spanac si iaurt-3
Tarta cu spanac si iaurt-4
Tarta cu spanac si iaurt-5
Tarta cu spanac si iaurt-6
Tarta cu spanac si iaurt-7
Tarta cu spanac si iaurt-8
Tarta cu spanac si iaurt-9
Tarta cu spanac si iaurt-10
Tarta cu spanac si iaurt-11
Tarta cu spanac si iaurt-12
Tarta cu spanac si iaurt-13

COMENTARII (32)

MIUTA 1

09.11.2012, 23:50

Super faina si sigur tare buna

Rux 1

09.11.2012, 23:52

Foarte buna Miuta, multumesc draga mea!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04