Tarta cu spanac si telemea

de Ina in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2010 | 5937 vizualizari

 

Multumesc pentru aceasta reteta lui Julie :-*
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/7021/placinta-cu-spanac.html

 

INGREDIENTE

  •  ALUATUL:
  • 150 g margarina sau unt
  •  200 g faina
  •  2 linguri smantana
  •  un praf de sare
  • UMPLUTURA:   
  • 400 g spanac
  • 2-3 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza telemea, data pe razatoare
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si telemea:

Se framanta aluatul amestecand  bine toate ingredientele. Coca obtinuta  o lasam  la frigider cca 30 minute.

Intr-un bol mare amestecam spanacul  ( eu am folosit spanac congelat ),  branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.

Din aluatul de la frigider luam cam  trei sferturi si intindem o foaie pe care o asezam intr-un vas rotund de yena,  uns cu unt si tapetat cu putin pesmet, astfel incat  foaia  sa imbrace  si peretii vasului. Intepam coca din loc in loc cu furculita. Turnam umplutura peste aluat, iar deasupra decoram cu fasii de coca, formand un gratar.

Ungem  totul cu ou  batut , apoi presaram mac  si dam  la cuptor pentru cca. 40 minute.

Taiem cand e rece si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Terina cu spanac