Tarta cu struguri

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 5 Feb 2013 | 16083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 400 gr. biscuiti digestivi,
  • - 150 gr. unt,
  • - 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker.
  • Pentru crema:
  • - 600 gr. iaurt,
  • - 200 ml. frisca lichida HuLaLa (o cutie mica),
  • - coaja rasa a unei lamai,
  • - 500 gr. struguri,
  • - 125 gr. zahar tos,
  • - 3 pliculete gelatina.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri:

Pentru blat, strivim biscuitii, fie in robot, fie ii asezam intr-un prosop de bumbac, peste care trecem o sticla  apasand pe ea cu forta. Topim untul si il turnam impreuna cu esenta de vanilie peste biscuitii striviti. Omogenizam ingredientele si asezam blatul intr-o tava cu peretii detasabili, presandu-l la suprafata cu o lingura.

Apoi spalam bine strugurii, taiem boabele in doua si eliminam samburii (eu am fost norocoasa in privinta strugurilor negri pentru ca au fost un soi fara samburi :-) )

Amestecam zaharul cu iaurtul, coaja rasa de lamaie si jumatatile de boabe de struguri. Apoi incorporam usor in iaurt frisca batuta şi gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Turnam crema peste blat si lasam la frigider minim o ora, timp in care crema se va intari.

Rezultatul a fost incantator si de-a dreptul delicios!

Enjoy!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu struguri 202353
retete culinare - Tarta cu struguri 202354
retete culinare - Tarta cu struguri 202355
retete culinare - Tarta cu struguri 202356

COMENTARII (30)

daellya 1

07.07.2013, 13:39

arata super,o sa incerc sa il fac si eu !

GJ203702390 1

07.07.2013, 13:49

ARATA F BINE

mihaelar63 1

04.01.2014, 14:44

Frumosa sectiune , de-ti vine sa o mananci ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S