Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

de Ina in Prajituri, 30 Iul 2014 | 3175 vizualizari

 

Azi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam nereusita, completez eu :"> ) pe post de desert.
In minutul urmator m-am uitat prin frigider sa vad de ce ingrediente dispun si-am preparat aceasta tarta delicioasa, care s-a "topit" destul de repede, dar nu inainte de a-i aprinde o lumanare si a-i canta "la multi ani" sotului meu , care a fost extrem de surprins ( mai ales ca l-am luat din pat =))) ).
Sa-mi traiesti multi ani sanatosi si prosperi, dragul meu, iar Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine peste toate incercarile! Te iubesc mult! :-*

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu faina
  • un plic cu praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • cateva bucatele de citrice confiate
  • o fiola esenta de portocale

Pentru asamblare si decor :

  • o cana cu boabe de struguri ( am avut congelati )
  • 2 linguri cu zahar pudra vanilinat
  • felii de gutuie din compot
  • ornament prajituri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone:

Blat:  Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa fiecare ingredient . 

Ungem tava de tarta cu ulei si-o tapetam cu faina. Turnam compozitia de tarta in tava si coacem blatul  pentru cca. 30 minute, in cuptorul incins in prealabil. Cand blatul este rumen si se desprinde usor de pe marginile tavii, oprim focul si raspurnam blatul pe un platou, lasandu-l sa se raceasca.

Crema:  Batem intai frisca , dupa care incorporam in ea 4 linguri cu zahar pudra si 250 g mascarpone . Adaugam esenta de portocale si bucatile de citrice confiate , mixand totul  inca un minut . 

Asamblare: In scobitura blatului asezam boabele de struguri, peste care presaram 2 linguri cu zahar pudra  intindem crema , apoi decoram dupa preferinte. Nemaiavand altceva la indemana, eu m-am folosit de ornament de la Dr. Oetker  si de felii de gutuie din compot.

 

TIPS-URI

1

Tava in care am preparat tarta are diametrul de 32 cm.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-0
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-1
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-2
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-3
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-4
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-5
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-6
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-7
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-8
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone-9

COMENTARII (30)

Rux 1

13.11.2014, 08:52

Asta inseamna iubire si daruire....sotie minunata ce esti! Sa-ti traiasca! Sa fie sanatos! Sa va bucurati toata viata impreuna de ceea ce v-a daruit bunul Dumnezeu! Sunteti oameni deosebit de frumosi! La multi ani!

babi5 1

13.11.2014, 09:08

Bunatate de desert

mirela0911 1

13.11.2014, 12:48

Bună tarta ai făcut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04