Tarta cu struguri si crema cu must

de epurasha2bb in Prajituri, 6 Mai 2010 | 5843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.ornat si crema :
  • 4 struguri negrii aromati(gama/ananas),
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 praf budinca de capsuni,
  • 1/2 l lapte,
  • 30 g unt /margarina
  • Blat: 1 esenta vanilie,
  • 6 oua,
  • 6 linguri de ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf de sare.
  • pt.strugurele fals de decor:
  • 50 g unt/margarina,
  • 50 g nuca de cocos,
  • 50 g lapte praf si 50 g zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri si crema cu must:

Blatul

se face ca un pandispan obisnuit:

separam albusurile, le batem spuma

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se adauga usor peste albusuri.

Apoi picuram esenta de vanilie si adaugam si faina in ploaie.


Crema: se storc strugurii si se strecoara intr-un pahar

.Mustul obtinut se amesteca cu praful de budinca.

Se toarna peste laptele caldut si se formeaza o budinca roz in care adaugam zaharul vanilinat si 30 g unt /margarina.

Se coace blatul intr-o tava dreptunghiulara.

Se lasa sa se raceasca si apoi se toarna peste el budinca roz.

Se taie triunghiuri si se orneaza cu jumatati de struguri fara samburi.


Separat am compus un strugure din bilute de cocos

(se fac simplu prin framantarea unor parti egale de unt/margarina,nuca de cocos, lapte praf si zahar pudra) in care am pus cateva merisoare la mijloc si apoi le-am tavalit prin razatura de nuca de cocos.

Le-am servit impreuna pentru efect artistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri si crema cu must" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

epurasha2bb 1

07.05.2010, 08:24

fetelor sunteti nemaipomenite!

Teo 1

07.05.2010, 23:19

o reteta mai rar testata ! esti tare Epuras!

epurasha2bb 1

10.05.2010, 10:03

mersi Teo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti cu ciocolata alba