Tarta cu suc de portocale

de brunetica in Prajituri, 6 Noi 2011 | 1754 vizualizari

 

Aceasta tarta este asemanatoare ca tarta cu dulceata de zmeura , numai ca am vrut sa ma joc :) cu ingredientele si sa incerc sa modific reteta , zis si facut iar rezultatul a iesit peste asteptarile mele = adica foarte buna. Sper sa va incant inmioarele :))

 

INGREDIENTE

  • 200 g. biscuiti seci 
  • 100 g. unt 
  • 4 oua
  • 100g. zahar
  • 500 g. ricotta ( urda dulce)
  • 1 lingura faina
  • suc de portocale ( de la 3 portocale)
  • coaja rasa de portocale
  • dulceata de fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu suc de portocale:

Sfaramitam biscuitii si ii amestecam cu untul moale ( nu topit) .

Galbenusurile le batem spuma cu zaharul , dupa ce a rezultat o crema adaugam ricotta , lingura de faina , coarja rasa de portocale si sucul de portocale si amestecam bine.

Albusurile le batem spuma si le adaugam in crema , amestecand incetul pentru a nu si pierde din volum.

Tapetam tava  cu hartie de copt si asezam blatul din biscuiti peste adaugam crema si da-m la cuptor pentru 30 minunte la foc mediu.

Cand prajitura este coapta si racita adaugam dulceata. 

Se serveste rece.

 

TIPS-URI

1

Am inlocuit  mascarponele cu suc de portocale si coaja de portocale. 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu suc de portocale-0
Tarta cu suc de portocale-1
Tarta cu suc de portocale-2
Tarta cu suc de portocale-3

COMENTARII (17)

brunetica

brunetica 1

07.11.2011, 19:38

multumesc Miha , ma bucur ca iti place lingurita

gianibucatarie

gianibucatarie 1

14.11.2011, 13:23

yamiiii, am si eu un mirinda si chiar astazi o sa ma apuc de minunatia asta!!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!