Tarta cu tofee si banane

de Oana in Torturi, 4 Dec 2011 | 1939 vizualizari

 

Nebunie cu caramel!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 g biscuiti
  • 125 g unt topit
  • 1 lingura zahar
  • 50 g ciocolata neagra topita
  • crema caramel:
  • 160 ml lapte condensat
  • 160 ml lapte dulce
  • 400 g zahar
  • 60 g unt
  • o lingura gelatina
  • topping:
  • 3 banane
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g branza de vaci cremoasa
  • 200 g frisca lichida
  • un pliculet zahar vanilat
  • ciocolata amaruie rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu tofee si banane:

Pentru blat, se sfarama biscuitii la robot pana se obtine un pesmet fin, apoi se amesteca cu zaharul, untul si ciocolata topite. Se pune mixul intr-o forma de tort detasabila si se preseaza bine cu mana, ridicand si o bordura de 3 cm. Se pune forma la rece o ora. 

Pentru caramel, se amesteca toate intr-o craticioara cu pereti dubli, mai putin gelatina. Se pune pe foc mic, amestecand cu un tel. Cand incepe sa clocoteasca, atentie mare ca se umfla, sa nu dea pe-afara :) Mai luati craticioara de pe foc din cand in cand. Se lasa la fiert pana se ingroasa putin caramelul. In reteta zicea ca se lasa pana la 115 grade...cum nu am termometru, am lasat cat am considerat eu...Se lasa apoi la racit. In reteta originala nu zicea nimic de gelatina, arata destul de gros caramelul...la mine era destul de lichid...asa ca am pus la hidratat o lingura de gelatina in 2 linguri de apa, apoi am topit-o la microunde si am amestecat-o in crema. 

Bananele se taie rondele si se stropesc cu zeama de lamaie. Crema caramel se rastoarna peste blatul de biscuiti, se adauga bananele si se pune la frigider o ora.

Se prepara toppingul de frisca. Branza cremoasa (eu am avut lacteea, imi place mult!) se bate bine cu zaharul vanilat pana devine pufoasa, apoi se adauga cate putina frisca, pana se incorporeaza si se umfla bine. Se adauga peste crema caramel cu banane, se niveleaza si se ridica cu lingura moturi :) Deasupra se rade ciocolata amaruie si se mai lasa la frigider cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu tofee si banane 136369
retete culinare - Tarta cu tofee si banane 136370
retete culinare - Tarta cu tofee si banane 136371
retete culinare - Tarta cu tofee si banane 136377
retete culinare - Tarta cu tofee si banane 136378
retete culinare - Tarta cu tofee si banane 136379
retete culinare - Tarta cu tofee si banane 136380
retete culinare - Tarta cu tofee si banane 136381

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

05.12.2011, 12:44

Ce-mi place cred ca are o aroma subtila
Delicioasa

Cris2711 1

05.12.2011, 16:10

cu caramel

Oana 1

06.12.2011, 08:20

Pai s-a lins bine de tot pe botic! se bateau turcii la gura lui

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S