Tarta cu ton

de gugugh in Peste, 25 Oct 2010 | 4381 vizualizari

 

va postez o reteta pe care am invatat-o in franta, merita incercata e buna si se papa si calda si rece si o poti servi foarte bine si la micul dejun si la pranz si la cina.... eu o prepar destul de des.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj din comert,
  • 1 cutie ton bucati in ulei sau suc propriu(150 gr),
  •  1 ardei gras galben,
  • 2 rosii coapte,
  • 10 masline ,
  • 3 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 lingurita de verdeturi a la Provence(se gasesc la supermarket),
  •  sare , piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton:

Foietajul se scoate din frigider si se la sa la temperatura camerei. Cuptorul se preincalzeste la 220 grade. Ardeiul si rosiile se taie marunt si se calesc cateva minute. Maslinele se taie rondele. Ouale, faina, laptele se omogenizeaza bine si se adauga condimentele, sarea si piperul.

Se pune in tava de tarta unsa cu putin unt foaia de foietaj si se inteapa cu furculita. Peste foietaj se adauga ardeiul si rosiile calite, apoi compozitia de ou, tonul scurs in prealabil si rupt bucatele si maslinele . Se coace la cuptor. e gata cand trece testul scobitorii.

E delicioasa , se serveste si calda si rece, cu salata de morcov ras cu ulei si otet balsamic.

TIPS-URI

1

compozitia de oua cu lapte este mai lichida insa sa nu fiti tentate sa mai adaugati faina ca se incheaga f bine daca respecatati reteta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Laly 1

25.10.2010, 22:14

Vreau si eu o feliuta

nusica 1

02.08.2011, 14:09

as vrea s-o fac de post,cand e dezlegare la peste,foietajul din comert este de post?va multumesc

gugugh 1

23.09.2011, 14:40

nu stiu daca foitajul era de post,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu ton