Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza.

de iulianatanase in Ton, 26 Oct 2010 | 3284 vizualizari

 

Acest tip de tarta este foarte versatila deoarece iti permite sa te joci cu ce ai prin frigider ,sa-ti pui fantezia la contributie si sa realizezi ceva extraordinar de bun la gust.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 cutie de ton de 150 gr.
  • 1/2 de ardei gras
  • cca.150 grame de branza (tip brie am avut eu)de care v-a ramas prin frigider(cascaval, cas de oaie,de vaca,gorgonzola s.a.m.d.)sau combinatii din tot ce aveti
  • 2 oua
  • 50 ml.ulei
  • parmezan ras 2-3 linguri(se poate si fara9
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ierburi mixte tocate(de care va plac)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza.:

Preincalziti cuptorul la 180 grade. In timp ce cuptorul se incalzeste pregatiti foietajul.eu l-am taiat cu foarfeca de bucatarie un pic mai mare decat forma de tarta si l-am asezat in forma cu hartie cu tot si l-am intepat din loc in loc cu furculita.

Am taiat ceapa solzisori si am pus-o la calit cu uleiul,ardeiul se taie si el in felii subtirele si dupa cca.5 min se adauga peste ceapa.Se lasa putin timp impreuna sa se inmoaie.Cand s-a racorit putin, am adaugat tonul din conserva si am amestecat bine.Branza se taie cubulete si se adauga la restul ingredientelor.la sfarsit se adauga ouale batute usor cu o furculita, ierburile mixte tocate,sare si piper dupa gust.

Turnati compozitia peste foietaj si daca aveti presarati cu parmezan ras.Din ceea ce a ramas de la taiatul foietajului am facut niste "grilaje" cu rotita dintata si o fundita.Am uns cu o pensula inmuiata in ou batut "grilajul" din fasiile de foietaj si am dat la cuptor cca20-25 min. oricum dupa cca.20 min va sfatuiesc sa va uitati ca depinde de cuptor.

 

COMENTARII (3)

nadina73

nadina73 1

26.10.2010, 17:21

peste

La Ancuta

La Ancuta 1

26.10.2010, 21:17

Laly

Laly 1

26.10.2010, 22:26

Cred ca este tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!