Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel

de Rocsi in Ton, 6 Aug 2016 | 573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 1 lingura plina cu smantana rece
  • 150 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 150 gr ton bucati in ulei
  • 1 borcan mic de ciuperci intregi
  • 200 gr mozzarella
  • 2 foi de ceapa verde
  • 30 gr sparanghel
  • sare
  • piper
  • fasii de parmezn
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel:

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, smantana si sarea. Faina o adaugam treptat, timp in care framantam cu mana. Amestecam pana untul este bine incorporat si obtinem o bila de aluat, nelipicioasa. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de subtire. Luam o tava rotunda, detasabila, cu diametrul de 24 cm, punem foaia de aluat. O presam bine cu mainile, lasam putin si pe margini, iar surplusul il taiem.  Dam tava cu baza de aluat la frigider cat timp pregatim umplutura.

Umplutura: Spalam bine ciupercile, le scurgem si la taiem bucati potrivite. Desfacem tonul, scurgem tot uleiul. Mozzarella o taiem cubulete, iar foile de ceapa verde le taiem rondele. Intr-un bol amestecam ciupercile cu mozzarella, apoi adaugam tonul, ceapa verde si amestecam usor. Presaram sare si piper dupa gust. Scoatem tava din frigider, iar peste aluat punem umplutura obtinuta si o nivelam. Deasupra asezam fasiile de sparanghel. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si punem fasii de parmezan deasupra. Se serveste calda, simpla sau cu o salata. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel-0
Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel-1
Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel-2
Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel-3
Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel-4
Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel-5
Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel-6

COMENTARII (26)

Rocsi

Rocsi 1

06.08.2016, 21:08

Ruxy da, doar pentru ai mei, ca de obicei ))

 merisor

merisor 1

06.08.2016, 23:39

Ce bunatate de tarta ai facut!

Rocsi

Rocsi 1

07.08.2016, 10:44

Merisor, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!