Tarta cu urda si ciocolata

de La Ancuta in Dulciuri, 2 Aug 2011 | 2103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 3 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 30 g amidon
  • 30 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urda si ciocolata:

Taiem ciocolata bucatele mici iar stafidele le punem la inmuiat in rom timp de 15 minute Mixam bine galbenusurile cu zaharul (pentru gustul meu este cam mult zahar). Adaugam untul moale si amestecam bine iar apoi adaugam amidonul.

Mixam bine urda si o aromatizam cu scortisoara. O adaugam apoi peste crema de galbenusuri si amestecam pana se omogenizeaza.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi le incorporam usor in amestecul de galbenus cu urda.

La fnal adaugam ciocolata si stafidele scurse si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-o tava de tarta unsa bine cu unt si apoi o nivelam. Dam la cuptor la 170 de grade timp de 30 de minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu urda si ciocolata 118770
retete culinare - Tarta cu urda si ciocolata 118772
retete culinare - Tarta cu urda si ciocolata 118773
retete culinare - Tarta cu urda si ciocolata 118774
retete culinare - Tarta cu urda si ciocolata 118775
retete culinare - Tarta cu urda si ciocolata 118776
retete culinare - Tarta cu urda si ciocolata 118777

COMENTARII (16)

La Ancuta 1

03.08.2011, 11:56

va multumesc mult.

Lau 1

03.08.2011, 14:09

ce bine arata

adry88 1

03.08.2011, 17:07

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55