Tarta cu urda si mazare

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2011 | 1270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina grau
  • 100 gr malai
  • o lingurita sare
  • 125 gr magarina (unt)
  • 1/2 lingurita praf copt
  • lapte dulce, rece (cat e necesar )
  • 400 gr urda
  • 2-3 linguri mazare
  • 200 gr sunca (sau alt mezel)
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 3-4 linguri faina
  • jumatate lingurita praf copt
  • o legatura marar proaspat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urda si mazare:

Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat. Te joci cu ingredientele :))

Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina. Framanti pana ce amestecul devine faramicios. Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat nelipicios din care poti forma cu usurinta o bila mare. (nu chiar asa de mare:))))) )

O invelesti in folie alimentara si o dai la rece pentru cel putin 30 minute.

Intre timp prepari umplutura.

Amesteci urda cu smantana si galbenusurile. Adaugi faina cu praful de copt si omogenizezi. Pui mazarea, mararul tocat si sunca taiata cubulete. Omogenizezi si potrivesti gustul de sare si piper.  Adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor.

Ungi un vas cu unt. Din bila de aluat intinzi o foaie pe care-o asezi in tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, dupa ce in prealabil ai intepat-o cu furculita. Dupa 10 minute scoti si torni umplutura.

Bagi la cuptor la foc mediu si lasi pana incepe sa prinda culoare. Noi am servit cu iaurt.

Bun, bun, bun!

 

 

TIPS-URI

1

e asa de buna crustaaaa, nu adaugati ou!

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu urda si mazare-0
Tarta cu urda si mazare-1

COMENTARII (30)

Teo

Teo 1

16.06.2011, 23:13

frumos arata portia!

ionela2682

ionela2682 1

17.06.2011, 16:49

Ce bine arata...!

Cris2711

Cris2711 1

18.06.2011, 17:09

sorela te-a dat gata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!