Tarta cu vanilie si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 5783 vizualizari

 

......cu frisca si ciocolata....un desert delicios de sezon! Pentru ca vine vara, pentru ca ador capsunile si pentru ca imi era dor de dulce, va invit la savurat! :)

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 170 g unt rece
  • 75 g zahar
  • 275 g faina patiserie+ inca putin pentru infainat
  • 50 g smantana
  • 1ou
  • coaja de lamaie
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 600 ml lapte
  • vanilie dupa gust

Decor:

  • Frisca
  • ciocolata neagra
  • frunzulite de menta
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vanilie si capsuni:

Se razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min).

Crema:

Laptele se infierbanta intr-un vas impreuna cu vanilia.

Galbenusurile se amesteca cu mixerul cu zaharul, faina si 100 ml lapte din total.

Cand laptele este fierbinte se pune compozitia de ou si se amesteca pe foc mic pana se ingroasa, in jur de 6 sau 7 minute. Crema se raceste.

Se intinde aluatul pentru blat pe o foaie de copt( eu am oprit putin si pentru doua minitarte).

Se aseaza in forma si se coace 30 de minute la 180 de grade.

Asamblare:

Scoatem blatul pe un platou, punem una din minitarte, adaugam crema, capsunile feliate, punem frisca si razuim ciocolata. Decoram cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (55)

Aletta 1

20.05.2015, 09:42

Trebuie sa fie foarte dulce!

RuxyRux 1

20.05.2015, 16:44

Minunat de buna Aletta Iti multumesc scumpo

Ancutsa 1

21.02.2019, 12:12

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cabana cu bastonase