Tartă cu vișine și migdale

de Panacris in Prajituri, 27 Ian 2013 | 3388 vizualizari

 

Un linzer reinventat, dulce acrișor, super răcoros!

 

INGREDIENTE

  • Margarină 300 gr
  • Zahăr tos 200 gr. 
  • zahăr vanilinat 2 plicuri
  • ouă 2 bucati
  • praf de copt 2 plicuri
  • coaja si zeamă de la 1 lamaie
  • faină albă de grâu 600 gr.
  • visine fără sâmburi 500 g
  • gelatina albă 2 pliculete
  • suc de vișine 400 ml
  • zahăr tos 6 linguri 
  • fulgi de migdale 100 gr. 
  • zahăr vanilinat 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu vișine și migdale:

Se topește margarina, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu  ouăle  şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se adaugă făina cernută şi se amestecă până ce aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se prepară gelatina  conform instructiunilor de pe plic si se lasă să se racoreasca un pic. Vișinile scurse de zeama se amestecă cu gelatina preparată.  Amestecul de vișine se pune peste foaia coaptă, se presară fulgii de migdale. Restul de aluat se întinde, se taie și se așează sub formă de gratii deasupra. Se presară zahăr vanilat și se reintroduce prăjitura la cuptor ptr cca. 15 minute la foc potrivit.

Se servește rece ca atare sau cu adaos de frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu vișine și migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Panacris 1

05.03.2013, 11:43

Mariana

JamilaCuisine 1

05.03.2013, 17:43

La multi ani, Cristina,

MIUTA 1

05.03.2013, 18:58

La multi ani!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caise