Tarta cu visine

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 5625 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Aluat 
  •  225 gr.faina
  • 150 gr. unt
  • 75 gr.zahar 
  • 1 albus  praf sare 
        Umplutura :
  • 1 plic budinca vanilie 
  • 1 galbenus 
  • 3 pliculete gelatina rosie - tort gelee dr.oetker 
  • visine din compot sau cirese 300 gr.
  • 1 lgta esenta vanilie 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:


Am topit putin untul la MW si l-am amestecat cu zaharul.

Adaugam si faina si framantam bine.

Albusul il batem bine cu un vf.sare si il adaugam peste compozitie, mai framantam putin.

Se lasa aluatul la frigider pt. 30 minute, invelit in folie plastic.

Apoi se intinde foaia, se pune in tava unsa cu unt, intepam cu furculita si coacem cca 20 minute.

Pregatim budinca cfm instructiunilor de pe plic (eu am pus doar 400 ml.lapte ca sa iasa mai tare + lgta de esenta vanilie) si adaugam in ea si galbenusul.

Umplem tarta cu cu budinca fierbinte, o lasam putin la racorit, punem visinele/ciresele si la sfarsit gelatina si dam la rece (gelatina se face exact cum scrie pe pliculet)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu visine 5495
retete culinare - Tarta cu visine 5496
retete culinare - Tarta cu visine 5497
retete culinare - Tarta cu visine 5498
retete culinare - Tarta cu visine 5499

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

9660 puncte

8040 puncte

Ina 7

5880 puncte

5290 puncte

4460 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52