Tarta cu visine

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 5683 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Aluat 
  •  225 gr.faina
  • 150 gr. unt
  • 75 gr.zahar 
  • 1 albus  praf sare 
        Umplutura :
  • 1 plic budinca vanilie 
  • 1 galbenus 
  • 3 pliculete gelatina rosie - tort gelee dr.oetker 
  • visine din compot sau cirese 300 gr.
  • 1 lgta esenta vanilie 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Am topit putin untul la MW si l-am amestecat cu zaharul.
Adaugam si faina si framantam bine.
Albusul il batem bine cu un vf.sare si il adaugam peste compozitie, mai framantam putin.
Se lasa aluatul la frigider pt. 30 minute, invelit in folie plastic.
Apoi se intinde foaia, se pune in tava unsa cu unt, intepam cu furculita si coacem cca 20 minute.
Pregatim budinca cfm instructiunilor de pe plic (eu am pus doar 400 ml.lapte ca sa iasa mai tare + lgta de esenta vanilie) si adaugam in ea si galbenusul.
Umplem tarta cu cu budinca fierbinte, o lasam putin la racorit, punem visinele/ciresele si la sfarsit gelatina si dam la rece (gelatina se face exact cum scrie pe pliculet)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu visine-0
Tarta cu visine-1
Tarta cu visine-2
Tarta cu visine-3
Tarta cu visine-4

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04