Tarta cu visine

de Dea_Dea in Dulciuri, 12 Iul 2013 | 4116 vizualizari

 

Pentru ca mami meu drag mi-a adus visine , am zis sa fac ceva rapid si gustos.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  • o lingura de zahar
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura smantana
  • o lingura iaurt
  • o lingura ulei de masline
  • UMPLUTURA:
  • 300 gr visine fara sambure
  • 4 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Faina, sarea, zaharul si praful de copt se pun in castron si se amesteca.

Se adauga smantana , iaurtul si oul si se amesteca putin.
Apoi se adauga uleiul si se amesteca, iar apoi se framanta pana obtinem un aluat ce se poate intinde.

Umplutura :

Visinile se pun cu zaharul pe foc 10 -15 min , pana se topeste zaharul si se inmoaie.Se lasa la racit .

Asamblare.

Se presara faina pe masa si se intinde foaia. Se pune in tava de tarta unsa , se pun visinile iar deasupra se fac grilaje din aluat.

Se da la cuptor la foc potrivit 30 -40 min.

Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mai pune faina daca alatul este prea moale .

2

Se pot folosi cirese, sau alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si crema frangipane