Tarta cu visine

de iry-gabriela in Prajituri, 14 Iul 2013 | 9568 vizualizari

 

.....din cauza burticii ieri am stat mai toata ziua in pat pentru ca avem picioarele umflate,iar draguta de soacra a facut o tarta super buna cu visine.....deci meritul meu nu este decat pentru unica poza pe care am reusit sa o fac cu putin inainte de a ramane platoul gol....

 

INGREDIENTE

  • 10 oua ,
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina,
  • 100 ml ulei,
  • esenta de rom,
  • zahar pudra
  • un bol de visine fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Pentru inceput se separa ouale. Albusurile le vom bate cu un praf de sare adaugand apoi zaharul. Peste albusurile batute spuma vom adauga galbenusurile, esenta de rom, uleiul si faina.  

Separat pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei si o tapetam cu faina, apoi adaugam jumatate din compozitie. Dam tava la cuptorul bine incins pentru 15 minute, dupa care o scoatem si asezam visinile pe toata suprafata tartei pe jumatate coapta. Adaugam a doua parte din compozitie si dam iar la cuptor pentru inca 15 minute dupa care se va scoate si se va pudra imediat.  

Se va taia cand se va racori un pic.      

TIPS-URI

1

se pot folosi diferite fructe de sezon: caise, cirese, prune, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Rocsi 1

14.07.2013, 19:11

O prajitura foarte buna. Ce bine ca te-a rasfatat soacra

Constelatialeu 1

14.07.2013, 19:41

iry-gabriela 1

14.07.2013, 22:17

pupici pe toata lumea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Deliciu cu visine"