Tarta cu visine

de roxana_simona in Dulciuri, 9 Iul 2016 | 183 vizualizari

 

Reteta de vara

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g unt rece
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 200 g visine

Pentru crema:

  • 1 cutie crema cremsnit dr oetker
  • 750 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Amestecăm unul cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie si bicarbonatul stins in zeama de lămâie.

Adăugăm treptat faina,se framanta bine aluatul,se pune intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.

Se pune in forma de copt alutul,se inteapa cu o furculita si se da la cuptor 20-25 minute.

Intr-un bol se pune laptele rece si pulberea pentru cremsnit.Se amesteca cu mixerul circa 30 secunde la treapta 1,dupa care 3 minute la treapte 3.

Crema se pune peste blatul de tarta,se aseaza cu o spatula,iar deasupra punem jumatatiile de visine si o dam la frigider pentru 2-3 ore.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu visine-0
Tarta cu visine-1
Tarta cu visine-2
Tarta cu visine-3
Tarta cu visine-4
Tarta cu visine-5

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

09.07.2016, 14:58

mirela0911 1

10.07.2016, 12:09

Place!

roxana_simona 1

10.07.2016, 21:15

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04