Tarta cu visine si iaurt

de La Ancuta in Prajituri, 25 Iul 2013 | 2965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura de visine:
  • 400 g visine fara samburi
  • 150 ml compot de visine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf amidon
  • Crema de iaurt:
  • 400 ml iaurt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 ou
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 80 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si iaurt:

Pentru umplutura de visine punem visine la foc impreuna cu compotul si zaharul si lasam sa fiarba 5-10 minute. Amidonul il dizolvam in 3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste visine si fierbem la foc mic pana cand se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam pana cand devine elastic si se despinde pe pe mana.

In tava unsa cu unt intindem aluatul ridicandu-l si pe marginea tavii. Peste aluat punem umplutura de visine si nivelam.

Pentru crema de iaurt mixam iaurtul cu oul, zaharul si praful de budinca. Smantana pentru frisca o mixam pana devine spumoasa apoi o incorporam usor in crema de iaurt.

Turnam crema peste visine si nivalam. Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru ~ 35 de minute. Lasam sa se raceasca complet apoi putem servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu visine si iaurt-0
Tarta cu visine si iaurt-1
Tarta cu visine si iaurt-2
Tarta cu visine si iaurt-3
Tarta cu visine si iaurt-4

COMENTARII (25)

LUK

LUK 1

26.07.2013, 11:26

tare buna tre sa fi fost..anul asta n-am facut nimic cu visine..

mena29

mena29 1

28.08.2013, 12:28

Wooow,asta am ratat-o!

La Ancuta

La Ancuta 1

28.08.2013, 13:31

doar aici ai rata-o, dar ai prins-o in original

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!