Tarta cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Iul 2013 | 5363 vizualizari

 

E prima data cand fac aluatul asta de tarta,daca nu ma insel m-am inspirat de la Ela,am mintea cam scurta si nu mai stiu exact,ca am citit mai multe retete......in fine,multumesc celor care au postat retete de tarte....Am cules ultima transa de zmeura,ce se mai coace,mananca si pasarile cerului....

 

INGREDIENTE

aluat

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 130 g unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 praf de sare

Crema

  • 3 oua si 1 abus de ou
  • 90 g amidon DR.Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic finess vanilie burbon
  • 8 linguri zahar
  • cca 300 ml lapte
  • 60 g unt

Ornat

  • 100-150 g zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Aluat:

Intr-un castron am pus faina,zaharul ouale,praful de sare si untul maruntit si am framantat foarte repede pana am omogenizat toate ingredientele.Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat la rece cca 1 ora.Apoi am uns forma de tarta si am tapetat-o cu faina( 25 cm diametru),am intins aluatul scos de la frigider si l-am pus in forma de tarta.Am bagat tarta la cuptorul preincalzit,cca 25-30 min,eu am parlit-o un pic,ca asa-i cand faci si alte chestii....esti cu capul in nori....Scoatem tarta din cuptor o rasturnam pe platou si o lasam sa se raceasca.

Crema:

Ouale mixate cu zaharul ,zaharul vanilat si vanilia burbon,pana devine o crema omogena,adaugam amidonul si apoi laptele amestecand usor sa  nu se faca cocoloase.Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa.Luam dupa foc,lasam 10 min sa se racoreasca,adaugam untul si amestecam bine,turnam crema calda peste tarta.O lasam sa se raceasca ,apoi ornam cu zmeura....

TIPS-URI

1

untul sa fie la temperatura camerei

2

tarta se inteapa cu furculita inainte sa o bagam in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni