Tarta cu zmeura

de yammy in Prajituri, 22 Mai 2009 | 8539 vizualizari

 

Blat pufos + crema racoroasa de vanilie + un strat generos de fructe = o gustare fresh

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pachete zahar vaniliat
  • 1 varf cutit praf de copt
Crema:
  • 1/2 lapte
  • 40 gr amidon
  • 30 g zahar 
  • vanilie
 
  • 200 gr zmeura
  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Blat:
-albusele se bat cu vanilia
-galbenusurile se freaca cu zaharul
-se amesteca cele doua compozitii
-se adauga faina si praful de copt
-se toarna in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina
-se coace 25 min la 180 grade

Crema:
-se amesteca amidonul cu 10 lg lapte, laptele cu vanilia, zaharul se pun la fiert, cand incepe saclocoteasca se adauga amidonul cu laptele
-se fierbe pana se ingroasa

-Dupa ce s-a racit blatul, se toarna crema racita si mixata
-deasupra se aranjeaza zmeura
-se prepara jeleul si se toarna deasupa
-se lasa la racit apoi se poate servi

 

COMENTARII (9)

yammy 1

09.07.2009, 20:46

Alina imi pare rau ca nu ti-a iesit :(
Probabil asa cum a zis si Miha nu ai batut albusurile cum trebuie...sau ai copt la temperatura prea mare. Ca e un simplu blat...

Immortal09 1

16.01.2011, 20:25

Buna Yammy! Stiu ca reteta a fost postata de mult, dar eu sunt noua pe aici si abia acum am gasit-o. Mi-am cumparat forma de tarta si as vrea sa fac blatul tau Insa, daca imi iese o compozitie lichida cum pot face sa imi iasa marginile mai inalte decat restul blatului, asa cum e la blatul de tarta din comert dar si la cel din poza ta?
Mersi mult

elena1988 1

04.03.2011, 18:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI