Tarta cu zmeura

de epurasha2bb in Prajituri, 29 Iul 2010 | 2930 vizualizari

 

tot din retetele vechi :)

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca plina cu zmeura
  • 300 g zahar
  • zahar vanilinat
  • 1 esenta mica vanilie
  • zahar pudra
  • 400g faina
  • 250 g  margarina 
  • 3 galbenusuri
  • chipsuri de ciocolata alba
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.

Se face un aluat fraged din margarina, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri cat sa acopere o tava rotunda de tarta.Se aseaza prima foaie in tava si se introduce in cuptorul incins in prealabil cam 5 minute apoi se scoate, se presara fructele pe toata suprafata si chipsurile de ciocolata alba si se adauga bentitele de aluat facute din a doua foaie incrucisate ca un gratar.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste .Se scoate, se lasa se se raceasca si se presara zahar pudra deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu zmeura-0
Tarta cu zmeura-1
Tarta cu zmeura-2
Tarta cu zmeura-3
Tarta cu zmeura-4
Tarta cu zmeura-5

COMENTARII (15)

Julie 1

29.07.2010, 21:55

Zmeura!...mmmmm!

mena29 1

30.07.2010, 07:59

diana_k 1

01.08.2010, 12:36

frumoasa tarta si cu zmeura pe deasupra...buna rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04