Tarta cu zmeura, piersici si ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 28 Sep 2011 | 2169 vizualizari

 

Caldura asta neobisnuita pentru luna septembrie a avut totusi si rezultate deosebit de placute (pentru mine): foarte multe fructe in piete. De data asta am ales sa fac o tarta cu zmeura si piersici, dar nu l-am uitat nici pe sotul meu si am adaugat si niste ciocolata. Pentru umplutura facuta la rece, am folosit creme anglaise cu putina gelatina, ca sa stea mai tare si sa poata fi taiata mai usor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarta
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 150 g unt rece, taiat bucati
  • 1 lingura cu smantana
  • Pentru Creme anglaise:
  • 5 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • 150 g zahar
  • in plus
  • 5 g gelatina
  • 100 g ciocolata, taiata mic
  • 100 g zmeura
  • Pentru ornat
  • 3- 4 piersici
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 g zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura, piersici si ciocolata:

Mai intai se face coaja de tarta, care trebuie racita inainte de a pune crema. Amesteca faina cu untul rece, pana ce se formeaza un amestec nisipos. Adauga oul si smantana si amesteca putin, numai  pana se omogenizeaza. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 30 minute.

Amesteca galbenusurile cu zaharul si bate-le usor, pana se deschid la culoare si se ingroasa.

Incalzeste bine laptele, dar nu pana la fierbere. Toarna laptele peste oua, incet si in fir subtire, amestecand continuu, ca a nu se branzeasca. 

Pune amestecul pe foc mic si, amesteca mereu pana ce amestecul se mai ingroasa (crema nu se va ingrosa foarte tare, dar nu va mai curge din lingura ca laptele, ci va glasa lingura)

Ia crema de pe foc si las-o putin la racit. Presara gelatina peste crema si amestec-o bine. Adauga ciocolata, lasa 2-3 minute, apoi amestec-o bine. Lasa crema la racit, pana ce ajunge la temperatura corpului. Adauga zmeura si amesteca usor.

Incalzeste cuptorul la 180 C

Pentru coaja de tarta, scoate coca din frigider si intinde-o la dimensiunea tavii. Intinde coca in tava, si coace 10 minute la 180 C in orb (acoper-o cu hartie de copt, toarna deasupra boabe de fasole si pune-o la copt). Scoate hartia de copt si fasolea si mai lasa tarta 10- 15 minute in cuptor, pana se aureste. Raceste tarta.

Pune cei 200 ml apa cu 50 g zahar la fiert. Cand a dat in clocot, pune piersicile inauntru. Daca lichidul nu le acopera, mai adauga putina apa. Lasa la fiert pana ce piersicile s-au inmuiat (10 - 12 minute). Scoate piersicile, raceste-le, scoate-le coaja si taie-le in felii.

Umple tarta cu crema si orneaz-o cu felii de piersica si zmeura. Pune la frigider minimum 5 ore inainte de a servi tarta.

 

COMENTARII (16)

diaconta

diaconta 1

01.10.2011, 22:33

minunata

Brindusa

Brindusa 1

02.10.2011, 09:52

Ina, aia mare dreptate. Ma simt ca la Oscar Pup pe toata lumea

jolygina

jolygina 1

22.01.2012, 11:47

yam ,ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!