Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda

de SimonaP in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2013 | 1854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta avem nevoie de :
  • * 300 g faina
  • * 150g unt
  • * 2 oua
  • * 1praf de sare
  • * 1 lingura apa
  • Pentru umplutura:
  • * 300 g ghebe
  • * 2 zucchini
  • * 2 ardei kapia
  • * o legatura leurda
  • * 4 oua
  • * 50 g smantana
  • * sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda:

Preparare aluat tarta:

Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios. Se adauga ouale,apa si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic, in jur de 5 minute. Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute. 

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste  tava de tarta unsa in prealabil cu unt. Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor. Se da tava la cuptor timp de 3-4 minute.

Preparare umplutura:

Ghebele se fierb cateva minute in apa cu sare. Legumele se curata,se spala si se taie felii. Leurda spalata se taie fasii mici. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline calim timp de cateva minute ghebele,zucchini si ardeiul kapia, apoi lasam sa se raceasca.

Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana. Adaugam peste amestecul de oua legumele calite,leurda tocata marunt si amestecam usor. Punem aceasta compozitie in tava. Dam la cuptorul preincalzit la 18 grade timp de 40 - 45 minute.

Se taie portii dupa ce se raceste.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda-0
Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda-1
Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda-2
Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda-3

COMENTARII (28)

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2013, 22:35

O minunatie!!!!

elenita 1

12.05.2013, 16:35

ce bine arata

SimonaP 1

04.06.2013, 14:18

Multumesc tuturor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04