Tarta Dartz

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 3363 vizualizari

 

Inventie proprie

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri de faina
  • 4 banane
  • 200 g nuca de cocos deshidratata
  • crema tiramisu
  • 250 ml lapte Pentru sirop:
  • 2 plicuri de capucino de ciocolata
  • 50 g zahar
  • 200 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Dartz:

Amestecam faina cu cacao si o punem peste compozitie. Intr-o tava de cuptor punem hartie de copt si incingem cuptorul in prealabil la 200 grade. Lasam blatul sa se coaca 40 minute, dupa care il lasam sa se raceasca si scobim in el ca la musuroiul de cartita. Facem faramite de blat (pentru decor).


Insiropam blatul cu siropul preparat in felul urmator:


Punem intr-o cratita pe foc apa, cu capucino si zahar si lasam sa dea in clocot pana se dizolva.Cu siropul obtinut insiropam blatul la tarta.Bananele le taiem pe diagonala si le asezam peste blat.Crema tiramisu o amestecam cu laptele si o batem 3-5 minute cu mixerul si o punem peste banane.


Pe deasupra tartei punem incepand din mijloc in cerc nuca de cocos si blatul faramitat.


Am uitat sa precizez ca tarta statea pe masa nu pe perete....e doar fotografia intoarsa, iar sagetile sunt chiar de la jocul meu Dartz care imi place la fel de mult ca si tarta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta Dartz 6163
retete culinare - Tarta Dartz 6164
retete culinare - Tarta Dartz 6165
retete culinare - Tarta Dartz 6166
retete culinare - Tarta Dartz 6167
retete culinare - Tarta Dartz 6168
retete culinare - Tarta Dartz 6169

COMENTARII (2)

Lia_ 1

06.10.2013, 05:01

"hibnotizanta" da' buna!

babi5 1

06.10.2013, 11:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

pe 29.09 la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27