Tarta de branza cu visine

de alinutza1983 in Prajituri, 22 Mar 2011 | 6020 vizualizari

 

SAU ALTFEL SPUS CHEESECAKE :) - facuta de mare pofta ....Sunt tare pofticioasa....asa ca in momentul in care am vazut pe site ca fetele au prestat cheesecake-uri , am hotarat sa fac si eu unul ( mai ales ca mai aveam in congelator o ultima cutie de visine ramasa de asta toamna )...

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 250 -300 gr biscuiti ( populari am flosit eu)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  •  PENTRU CREMA   :
  • 350 ml smantana dulce (sau frisca)                          
  • 800 gr.  de branza dulce                          
  • 50 ml lapte                          
  • 2 linguri gelatina (granule)                          
  • 5-6 linguri zahar pudra                    
  • OPTIONAL   : 
  • visine ( dupa gust si generozitate )  
  • PENTRU SIROP:
  • 1 cana de zahar tos
  • 2 cani de visine fara samburi
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • suplimentar:
  • 1 plic tort jelee
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de branza cu visine:

1. Mai inati pregatim o forma de tort cu peretii detasabili, ungand-o cu putin ulei ( pentru a ne fi mai usor sa scoatem prajitura ).

2. Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie ( inca nu am unul), sau chiar cu ajutorul unui sucitor din lemn; apoi, peste acestia turnam esenta, untul topit si zaharul si amestecam bine , bine, pana la omogenizare!

3.Amestecul de biscuiti il vom pune in forma de tort , si, cu ajutorul unei linguri nivelam , apoi dam totul la frigider cam jumatate de ora.

4. In acest interval de timp, cat blatul va sta la rece sa se inatreasca, vom pregati crema de branza; amestecam branza cu zaharul , apoi punem si frisca batuta bine, incorporam visinele si ,la final, gelatina topita si racita!

5. Pentru gelatina, este nevoie ca aceasta initial sa fie pusa in cca 100 ml apa rece , pana se solidifica, iar apoi, se va topi la bain- marie , in cei 50 ml lapte.

6. La gelatina trebuie avut grija ca aceasta sa se inmoaie, dar nu cumva sa se opareasca, pentru ca, isi va pierde proprietatile....

7. Crema aceasta de branza se va turna peste blatul de biscuiti, iar apoi se da totul la rece pentru inca 2 ore.

8. In acest timp, punem la fiert visinele cu zahar , pana obtinem un sos de fructe nu foarte lichid; cand se raceste, sosul de visne se toarna peste prajitura, iar ca efectul sa fie unul spectaculos, am ales sa impodobesc cheesecake-ul meu cu un plic de tort jelee rosu ( care se prepara cf instructiunilor de pe plic).

9. Se recomanda ca prajitura sa stea la rece ( recomandabil chiar de pe-o zi pe alta) , astfel incat sa se inchege bine ingredientele ! Eu nu prea am avut rabdare, ceea ce se observa si in poze ( nu se intarsie suficient prajitura cand am taiat-o )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de branza cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si crema de lamaie