Tarta de branza cu visine

de alinutza1983 in Prajituri, 22 Mar 2011 | 3660 vizualizari

 

SAU ALTFEL SPUS CHEESECAKE :) - facuta de mare pofta ....Sunt tare pofticioasa....asa ca in momentul in care am vazut pe site ca fetele au prestat cheesecake-uri , am hotarat sa fac si eu unul ( mai ales ca mai aveam in congelator o ultima cutie de visine ramasa de asta toamna )...

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 250 -300 gr biscuiti ( populari am flosit eu)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  •  PENTRU CREMA   :
  • 350 ml smantana dulce (sau frisca)                          
  • 800 gr.  de branza dulce                          
  • 50 ml lapte                          
  • 2 linguri gelatina (granule)                          
  • 5-6 linguri zahar pudra                    
  • OPTIONAL   : 
  • visine ( dupa gust si generozitate )  
  • PENTRU SIROP:
  • 1 cana de zahar tos
  • 2 cani de visine fara samburi
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • suplimentar:
  • 1 plic tort jelee
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de branza cu visine:

1. Mai inati pregatim o forma de tort cu peretii detasabili, ungand-o cu putin ulei ( pentru a ne fi mai usor sa scoatem prajitura ).

2. Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie ( inca nu am unul), sau chiar cu ajutorul unui sucitor din lemn; apoi, peste acestia turnam esenta, untul topit si zaharul si amestecam bine , bine, pana la omogenizare!

3.Amestecul de biscuiti il vom pune in forma de tort , si, cu ajutorul unei linguri nivelam , apoi dam totul la frigider cam jumatate de ora.

4. In acest interval de timp, cat blatul va sta la rece sa se inatreasca, vom pregati crema de branza; amestecam branza cu zaharul , apoi punem si frisca batuta bine, incorporam visinele si ,la final, gelatina topita si racita!

5. Pentru gelatina, este nevoie ca aceasta initial sa fie pusa in cca 100 ml apa rece , pana se solidifica, iar apoi, se va topi la bain- marie , in cei 50 ml lapte.

6. La gelatina trebuie avut grija ca aceasta sa se inmoaie, dar nu cumva sa se opareasca, pentru ca, isi va pierde proprietatile....

7. Crema aceasta de branza se va turna peste blatul de biscuiti, iar apoi se da totul la rece pentru inca 2 ore.

8. In acest timp, punem la fiert visinele cu zahar , pana obtinem un sos de fructe nu foarte lichid; cand se raceste, sosul de visne se toarna peste prajitura, iar ca efectul sa fie unul spectaculos, am ales sa impodobesc cheesecake-ul meu cu un plic de tort jelee rosu ( care se prepara cf instructiunilor de pe plic).

9. Se recomanda ca prajitura sa stea la rece ( recomandabil chiar de pe-o zi pe alta) , astfel incat sa se inchege bine ingredientele ! Eu nu prea am avut rabdare, ceea ce se observa si in poze ( nu se intarsie suficient prajitura cand am taiat-o )

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta de branza cu visine 93752
retete culinare - Tarta de branza cu visine 93754
retete culinare - Tarta de branza cu visine 93755
retete culinare - Tarta de branza cu visine 93758
retete culinare - Tarta de branza cu visine 93760
retete culinare - Tarta de branza cu visine 93761
retete culinare - Tarta de branza cu visine 93762
retete culinare - Tarta de branza cu visine 93763

COMENTARII (13)

alinutza1983 1

26.03.2011, 14:26

..multumesc bucatarrasi dragi si harnici!

LUK 1

26.03.2011, 14:37

delicioasa

adry88 1

02.06.2011, 16:52

ce superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L