Tarta de capsuni

de Lily_Musat in Prajituri, 3 Iun 2009 | 10187 vizualizari

 

Aceasta tarta este foarte racoritoare si gustoasa, iar blatul se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Se amesteca bine aceste ingrediente cu o lingura apoi se adauga:
  • 2 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de lapte 
  • Pentru sarlota:
  • 1 plic de sarlota de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker
  • Pentru decor aveti nevoie de:
  • capsuni cam 300 grame
  • un plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker pe care eu l-am preparat cu suc de portocale.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de capsuni:


Se amesteca ingredientele pentru blat cu mixerul pana se dizolva zaharul.
Intr-o forma cu peretii detasabili pe care o ungem cu margarina si o presaram cu faina punem compozitia si o bagam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15-20 minute.
Lasam blatul sa se raceasca.
Se face sarlota de la Dr. Oetker pe foc asa cum scrie pe plic.
Sarlota o punem peste blat asa fierbinte. Nivelam suprafata.
Dupa ce sa racit sarlota punem capsunile taiate pe jumatate.
Facem gelatina si o punem fierbinte peste capsuni.



O punem incepand din mijloc si ea se intinde catre margini singura.


O lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la frigider. Cand sa racit indepartam peretii vasului.


Transferam tarta pe un paltou.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta de capsuni 6156
retete culinare - Tarta de capsuni 6157
retete culinare - Tarta de capsuni 6158
retete culinare - Tarta de capsuni 6159
retete culinare - Tarta de capsuni 6160
retete culinare - Tarta de capsuni 6161
retete culinare - Tarta de capsuni 6162

COMENTARII (14)

elena1988 1

11.01.2011, 18:34

foarte bine arata, vreau si eu o feliuta

Bya Ralu 1

24.01.2012, 00:07

ce bun

Angelina_Elena 1

24.01.2012, 00:18

wow,woow,wooow ce frumusete de tarta si ce delicioasa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI