Tarta de ciocolata si merenghe

de sandytza in Dulciuri, 28 Oct 2009 | 2277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 gr faina
  • 65 gr zahar
  • 65 gr miere
  • 40 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri amidon sau faina
  • 3 linguri margarina
  • Merenghe
  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata si merenghe:

Se pun toate ingredientele intr-un bol . Praful de copt se pune stins cu otet. Se amesteca bine pana se leaga aluatul apoi se rastoarna pe masa de lucru pe care s-a presarat faina si se mai framanta , daca e cazul se mai adauga faina pana nu se mai lipeste aluatul.



Se intinde o foaie apoi se pune intr-o tava de tarta tapetata cu unt si faina.









Se inlatura aluatul ce iese in exteriorul tavii, se impunge cu o furculita , apoi se pune folie de aluminiu peste care se aseaza boabe de fasole sau daca aveti bilute de portelan pentru ca aluatul sa nu se umfle in cuptor.








Se baga la cuptor la 180 grade timp de 15 minute.


Crema

Ciocolata se topeste pe bain marie. Restul ingredientelor se amesteca bine apoi se pun pe foc la foc incet si se amesteca pana se ingroasa . Se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.




Montare

Se scoate blatul din tava . Se poate pune intr-o alta tava sau cum am facut eu, am pus doua fasii de hartie in forma de cruce dar capete sa iasa destul inafara, apoi am pus un fund de tava peste fasii. Asta pentru ca tarta sa fie mai usor de scos din tava .




Se pune blatul de tarta in tava si se umple cu crema preparata.Marginile nu o sa se lase.


Separat se prepara merenghele.

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se contiuna sa se bata pana cand devine ca o crema spumoasa.


Se pune intr-o punga si se aseaza peste crema de ciocolata. Se poate pune si cu lingura si apoi sa i se dea o forma de relief.



Cand toata tarta este astupata de merenghe se baga la cuptor aprox 5-8 min. pana cand varfurile incep sa prinda culoare.




Se lasa la racit inainte de a se servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta de ciocolata si merenghe 9850
retete culinare - Tarta de ciocolata si merenghe 9851

COMENTARII (7)

Mihaela 1

28.10.2009, 20:51

ce fain arata!

Michelle 1

15.11.2009, 20:29

iami iami...buna trebuie sa fie

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI