Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

de Patty in Dulciuri, 13 Iul 2016 | 2628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coaja de tarta:
    • 250 g faina;
    • 2-3 linguri zahar pudra;
    • 125 g unt de 82% grasime;
    • 1 galbenus;
    • 40 ml apa rece;
    • zeama de lamaie;
    Pentru mouse-ul de fructe de padure:
    • 300g fructe de padure congelate;
    • 2 linguri zahar;
    • 1 lingură apa;
    • 5g gelatina;
    • 150ml smantana pentru frisca (35% grasime)
    Pentru jeleul de corcoduse:
    • 2 cani suc de corcoduse galbene;
    • 2 linguri zahar pudra;
    • 1 plic praf de budinca de vanilie;
    Pentru bezeaua de decor:
    • 1 albus;
    • 4 linguri de zahar;
    • 40 ml apa;
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse:

Pregatirea aluatului de tarta:

Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa.

Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege.

Cand aluatul este gata,se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute,dupa care se scoate se intinde cu sucitorul si se aseaza apoi in tava de tarta.

Cu ajutorul unei furculite se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute,dupa care se scoate pe pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.

Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit,dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.

Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa.Cat amestecul este inca destul de cald pune in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine.Bate spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.

Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca,conform instructiunilor,inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.

Pentru asamblarea tartei,vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse,dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore.

La final se decoreaza tarta cu meringue(albus de ou batut spuma cu sirop din zahar),fructe de padure,iar pentru un aspect mai wooow flambam usor bezeaua.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Milch Schnitte