Tarta de lamaie cu bezea

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 28 Mar 2011 | 2921 vizualizari

 

Am primit in dar Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei si am dorit sa le intorc bucuria chiar celor ce mi-au oferit-o preparandu-le aceasta tarta. As spune, dupa cat de repede au lucit in goliciunea lor farfuriile, ca bucatele regale au avut succes :).
Sunt retete deosebite, frumos ilustrate si explicate, alternand cu scurte istorisiri despre fiecare membru al familiei regale in parte. O carte pentru gurmanzi, pentru nostalgici, pentru cei care mai cred in printi si printese.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 8 portii (mi-am permis totusi niste mici-mititele modificari):
  • 250 gr de biscuiti Petit Beurre sau biscuiti simpli
  • 125 gr unt
  • 4 oua
  • 390 ml lapte condensat (se gaseste la conserva, in Carrefour)
  • 150 ml suc de lamaie
  • 200 gr zahar alb fin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de lamaie cu bezea:

Pentru blat, untul il topesti la bain-marie si il amesteci cu biscutii sfaramati. Procedezi ca la cheesecake-ul cu mure si pui compozitia intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm), tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se presezi foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 5-10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura.

Pentru crema separi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amesteci cu laptele condensat si zeama de lamaie. Amesteci pana la omogenizare si torni peste blat. Apoi prepari bezeau batand bine albusurile si adaugand incet, putin cate putin din zahar pana acesta se dizolva complet. Nici telul si nici vasul nu trebuie sa aiba urme de apa sau grasime pentru ca albusurile sa se bata bine. Pui albusurile astfel batute cu zahar intr-un pos de ornat si decorezi tarta.

Bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand putin mai sus de mijloc pentru 35 de min.  O scoti cu grija din forma, trecand mai intai pe margini cu un cutit. Altfel vei pati ca mine - m-am grabit putin si mi-a crapat bezeaua cand am desfacut peretii detasabili ai tavii. Deh... "graba strica treaba". Pofta buna! (Precizez, ca sa inlatur orice dubiu, ca frezia are rol pur decorativ si nu este comestibila) :)

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta de lamaie cu bezea-0
Tarta de lamaie cu bezea-1
Tarta de lamaie cu bezea-2
Tarta de lamaie cu bezea-3
Tarta de lamaie cu bezea-4

COMENTARII (19)

mirela0911

mirela0911 1

29.03.2011, 13:53

Excelent arata

Dulceatadetrandafiri

Dulceatadetrandafiri 1

29.03.2011, 22:34

Multumesc, dragelor!

adry88

adry88 1

02.06.2011, 12:42

exceptionala

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!