Tarta de mamaliga cu bacon si oua

de naomy in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2011 | 2685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA
  • 250 gr de faina de malai grisata
  • un pahar apa+un pahar lapte
  • sare dupa gust
  • 40 gr unt.
  • UMPLUTURA
  • 4 linguri de smantana
  • 200  gr de bacon
  • 3 oua

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de mamaliga cu bacon si oua:

Se pune apa cu sarea la fiert ,iar cand a dat in clocot se adauga laptele si se mai lasa putin apoi se adauga treptat faina de malai( eu am cumparat faina de malai care fierbe in 3 minute ). Cand e aproape gata se adauga untul ,se mai amesteca putin si se ia de pe foc .

Intre timp separat prajim baconul in putin ulei, prajim si ouale (ochiuri) si preparam tarta.Turnam primul pat de mamaliga pe o farfurie plata si ungem cu smantana apoi presaram cu baconul si deasupra punem ouale unul cate unul si acoperim cu restul de mamaliga. Am decorat cu putina smantana si cateva firicele de bacon apoi am taiat triunghiuri exact pt 3 porti (grija la oua ,sa taiati triunghiurile exact intre ele ).

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta de mamaliga cu bacon si oua-0
Tarta de mamaliga cu bacon si oua-1
Tarta de mamaliga cu bacon si oua-2
Tarta de mamaliga cu bacon si oua-3
Tarta de mamaliga cu bacon si oua-4

COMENTARII (17)

naomy

naomy 1

01.11.2011, 17:47

va multumesc din nou de comentarii

Cris2711

Cris2711 1

01.11.2011, 17:49

servesc si eu daca imi dai

horia

horia 1

27.11.2011, 13:45

arata super si gustul cred ca-i extraordinar.felicitari naomi !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!