Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze

de nico15 in Dulciuri, 6 Noi 2010 | 1583 vizualizari

 

Rafinataaaaaaaaaaaaa

 

INGREDIENTE

  • 3-4 mere
  • 2 plicuri de gelatina
  • 2 linguri de amidon
  • 100 gr de coacaze
  • scortisoara,
  • vanilie,
  • rom
  • 2 linguri iaurt/smantana
  • 4 linguri de zahar pentru mere
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 gr de zahar pudra

Aluat:

  • 1/2 kg de faina
  • 250 gr de unt(margarina)
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri de zahar(300 gr de zahar)
  • 1 praf de copt stins in otet
  • un praf de sare
  • 2 linguri iaurt/smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze:

Se cerne faina, peste se adauga untul, se stinge praful de copt cu otet si se adauga si acesta, se adauga zaharul vanilat si cantitatea de zahar si se framanta se pune si un praf de sare, se adauga smantana, si se trece la framantat. Dupa ce se framanta bine ca toate ingredientele sa fie incorporate, se va trece la asezarea aluatului in forma de tarta. Se-ntinde aluatul inclusiv pe marginile laterale, grosimea va trebui sa fie cam de 0.5 cm, dupa care cu o furculita se va perfora aluatul pentru a iesti aerul, tarta se va da la copt aproximativ 10 minute, primele 5 minute la foc iute, urmatoarele la foc mic.

Intre timp se trece la taierea merelor felii subtiri( nu se curata de coaja, se scot cotoarele) peste care se adauga scortisoara, esenta de vanilie si rom si 2-3 linguri de zahar si se lasa aproximativ 10 minute. Feliile de mar se aseaza ca model solzi de peste(ca in imaginile alaturate)

Dupa ce s-au scurs cele 10 minute se scoate tava de la cuptor si se va trece la asezarea feliilor de mere, se vor pune si coacaze, precum si coaja de lamaie rasa si se mai adauga 1-2 linguri de zahar(se poate pune miere in loc de unt) dupa care se va da la cuptor 40 de minute.

Vom pregati gelatina conform indicatiilor de pe pachet, in principiu eu am pus 2 pachetele de gelatina, 1 ½ lingura de zahar, ½ de lamaie(juice) si aproxmativ 10-12 linguri de apa care se da pe foc aproximativ 1 minut, aceasta se va pregatii cand suntem aproape sa scoatem tarta de la cuptor. Cand tarta este fierbinte se unge cu gelatina pentru a prinde un luciu deosebit, tot atunci se va pudra cu un pic de zahar pudra.


Sos pentru tarta: 2 linguri de amidon alimentar
1 lingura de zahar pudra
100 gr de coacaze
2 linguri de smantana
10 linguri de apa

Pentru prepararea amidonului trebuiesc respectate indicatiile de pe pachet, eu am procedat in felul urmator: am pus amidonul, am adaugat zaharul pudra, am adaugat 10 linguri de apa si am dat pe foc, se amesteca in permanenta cu telul, amidonul trebuie adus la punctul de fierbere daca nu, vom avea arsuri. Se lasa pe foc pana se leaga bine dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, pana cand putem sa punem mana pe vas. Cand s-a racit vasul adaugam coacazele si amestecam bine, aceasta compozitie o adaugam peste smantana si se amesteca bine.

Sper ca v-am facut pofta sa gustati din tarta mea.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60954
retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60955
retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60956
retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60957
retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60958
retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60959
retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60960
retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60961
retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60962
retete culinare - Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze 60963

COMENTARII (4)

Rocsi 1

06.11.2010, 19:12

Corinuta 1

07.11.2010, 00:11

nico15 1

07.11.2010, 07:48

Da, te rog serveste-te

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S