Tarta de portocale cu sirop de cocos

de xana in Prajituri, 11 Feb 2014 | 2880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 gr faina
  • 70 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 100 ml suc natural de portocale
  • 1 iaurt (120 gr)
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 80 ml ulei
  • 1 portocala intreaga
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • sucul de la 3 portocale
  • 50 gr zahar
  • 100 gr fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de portocale cu sirop de cocos:

Ouale se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devin pufoase. Adaugam apoi iaurtul, coaja de portocala, sucul de portocala si uleiul si omogenizam. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute.

Taiem coaja portocalei (inclusiv partea alba) apoi o taiem in felii pe care le asezam pe fundul tavii cu hartie de copt in care vom coace tarta. Turnam compozitia de mai sus si dam la cuptor, la foc moderat pana trece testul scobitorii.

Intre timp pregatim siropul: punem pe foc sucul de portocala, zaharul si fulgii de cocos si lasam sa fierba cca 4 minute apoi lasam la racit si stracuram.

Scoatem tarta din cuptor si cu o lingura, turnam siropul pe toata suprafata acesteia.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta de portocale cu sirop de cocos-0
Tarta de portocale cu sirop de cocos-1
Tarta de portocale cu sirop de cocos-2
Tarta de portocale cu sirop de cocos-3
Tarta de portocale cu sirop de cocos-4
Tarta de portocale cu sirop de cocos-5
Tarta de portocale cu sirop de cocos-6

COMENTARII (32)

deyutzky

deyutzky 1

14.02.2014, 17:14

mmm trebuie sa fie tare buna!

laura_n

laura_n 1

14.02.2014, 19:34

oaaa, ce deliciu

xana

xana 1

14.02.2014, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!