Tarta de post

de Moni_alex in Dulciuri, 5 Apr 2016 | 910 vizualizari

 

O tarta delicioasa de post usor crocanta deasupra si frageda la interior

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de cana apa fiarta
  • 2 cani de faina
  • o jumatate cana de ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o jumatate lingurita de sare
  • 400 g gem de prune sau caise
  • o cana nuci taiate mai mari
  • 3 linguri de gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de post:

Se amesteca apa fierbinte si uleiul intr-un vas mai mare.
Intr-o farfurie se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Se adauga faina peste apa cu ulei si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Trebuie sa iasa un aluat moale si nelipicios.
Se lasa sa se odihneasca 30 minute.
Dupa o jumatate de ora se mai framanta putin aluatul cu faina pe masa si se mai lasa 15 minute, apoi se imparte in 2 bucati - una mai mare si alta mai mica(3/4 si 1/4 din aluat).
Partea mai mare de aluat se intinde intr-o foaie de marimea tavii de tarta ( a mea are diametru de 30 cm) si se ridica aluatul si pe laturile tavii.
Peste aluat se presara grisul uniform si apoi se intinde  gemul pe toata suprafata.
Peste gem se presara nucile taiate mai mari.
Partea mai mica de aluat se intinde ntr-o foaie subtire si se taie dungi subtiri care se pun deasupra tartei ca un grilaj.
Se coace tarta la cuptorul preincalzit la 200 grade aproximativ 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se raceasca putin si se presara zahar pudra.
Se serveste atat calduta cat si rece.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta de post 437162
retete culinare - Tarta de post 437169
retete culinare - Tarta de post 437170
retete culinare - Tarta de post 437171
retete culinare - Tarta de post 437172

COMENTARII (11)

T I M E A 1

06.04.2016, 20:05

Rocsi 1

06.04.2016, 21:50

Este o tarta foarte foarte buna!

Moni_alex 1

07.04.2016, 10:01

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55