Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)

de naomy in Torturi, 5 Sep 2011 | 3665 vizualizari

 

Este preluata dupa o reteta spaniola cu modificari facute de mine .

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr nuci prajite si macinate marunt
  • 1 esenta vanilie
1 portie caramel obtinut din:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
CREMA DE BRANZA
  • 2 cutii de philadelphia de 200 gr fiecare
  • 450 mil frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 6 foi gelatina
  • 2 zahar vanilat
DECORUL TORTULUI 
  • 4 jumatati de piersica  galbena din compot
  • caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel):

Blatul

Macinam biscuitii ii amestecam cu untul topit si esenta de vanilie apoi separat pregatim forma de tort de 24 cm si turnam compozitia ,tasam bine si intindem  inclusiv pe pereti formei apoi o dam la cuptor cam 10 min la foc moderat.

Scoatem tava din cuptor si presaram nuca prajita apoi peste nuca caramelul si lasam sa se raceasca pana pregatim crema de branza.

Crema de branza

Punem la foc mic 400 ml de  frisca lichida impreuna cu zaharul si amestecam pana se dizolva tot zaharul si reducem focul .Intre timp  punem gelatina in apa rece pana se ingroasa .Separat batem galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul apoi adaugam treptat cele doua cutii de philadelphia si adaugam si cele 50  de ml de frisca care a mai ramas ,mixam bine pana se formeaza o crema fina si o turnam peste frisca calduta si amestecam .

  O mai lasam la foc redus pana preparam gelatina.Scoatem gelatina din apa rece  o scurgem bine si adaugam un pic de apa fierbinte apoi amestecam pana de dizolva de tot si se ingroasa .Luam crema de pe foc si introducem gelatina ,amestecam cu grija sa nu se formeze cocoloase si o dam 20 min la congelator,amestecam periodic.

Pregatirea caramelului

Topim zaharul pana se caramelizeaza ,se ia de foc si se  stange cu frisca lichida (grija la abur)se amesteca pana se topeste caramelul si se pune din nou la foc timp in care se adauga si untul si se mai lasa pana devine o consistenta cremoasa.

Umplerea si decorarea tortului

Turnam crema de branza in forma de tort peste compozitia de nuca si caramel apoi dam la frigider 2 ore .

Intre timp pregatim alta cantitate de caramel si taiem in  feliute moderate piersicile ,cand este inca cald caramelul turnam piersicile peste( vezi foto 4.)si lasam un pic la racit .(pregatirea caramelului se face dupa ce au trecut cele 2 ore de la terminarea cremei de branza ).

Cand este aproape rece caramelul ,se scot feliutele de piersica cu o lingura si se aseza peste crema de branza in forma dorita si se toarna din caramel peste,eu nu am pus tot caramelul sa nu fie prea gretos.Se mai lasa la frigider inca cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)-0
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)-1
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)-2
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)-3
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)-4
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)-5
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)-6
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)-7

COMENTARII (20)

horia

horia 1

07.09.2011, 23:12

felicitari naomi !!!!

naomy

naomy 1

21.09.2011, 17:36

multumesc din nou dragi prieteni ,

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

23.09.2011, 00:42

o minunatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!